Tropik Kraliçe 101

Tropik Kraliçe 101

Elimizde sert kabuklu bir Hindistan cevizi, ona bakarak şu dizeleri söylüyoruz, “Olmak ya da olmamak. İşte bütün mesele bu ya da Hindistan cevizi!” Online dünya sebebiyle, öyle fazla bilgi girişine maruz kalıyoruz ki, bilmediklerimizi bildiğimizi sanıyor, yanlışları gerçek biliyoruz, her şey birbirine karışmış durumda! Konumuz Hindistan cevizi, yapmanız gerekenler bildiklerinizi unutmak çünkü az sonra bu ziyadesiyle bereketli meyvenin etini, sütünü, yağını, suyunu çıkarıyoruz! 

Özellikle tropik ülkelerde Hindistan cevizinin eti, suyu, sütü ve Hindistan cevizi yağı, neredeyse hayati önem taşır. Şimdi yeni yüzyılda hiç olmadığı kadar modern şehir insanını da büyülüyor üstelik. Peki ama en çok nerelerde tüketiliyor? 

Hindistan cevizi, Güney ve Orta Amerika bölgelerinde, Afrika, Hindistan ve Asya ülkelerinin çoğunda yaygın olarak kullanılıyor. Çünkü Hindistan cevizi doğal ortamını, tropikal ve subtropikal bölgelerde buluyor, genellikle kıyı şeridi ve kumlu doğadaki topraklarda yetişiyorlar. Düşük sıcaklıktaki yerlerde iyi gelişemiyorlar. Yağmurlu ve güneşli havaların karmasından doğan yüksek nem, bitkilerin büyümesi için ideal ortamı oluşturuyor. 

Peki nedir bu gündemin yıldızı Hindistan cevizi yağı? 

O, yüzyıllardır yiyecek olarak kullanılmıştır. Ancak beyaz eti, her türlü mutfakta farklı yemeklerde karşımıza çıkabilir. (Örnekleri için MacroCooks’u takipte kalın) Yüksek besin değerli suyu dünya çapında yaygın olarak tüketilir, yağına ulaşılan çekirdeği yiyecek dışında kozmetik ürünlerde kullanılır. Hindistan cevizi yağı, hem geleneksel hem de modern ilaçlarda kullanılır çünkü antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklerle doludur. Yetiştiği tropik bölgelerde, mükemmel bir saç kremidir, kökleri güçlendirdiği ve saç dökülmesini azalttığı söylenir. 

Bugünlük Macrocenter stüdyolarından bu kadar değerli okuyucular! 
Bir sonraki taze bilgilerde görüşmek üzere, Hindistan ceviziyle -pardon sağlıkla- kalın!

Paylaş